гр. Софиякв. Хладилника, ул. Орел №8

Пробен грим и необходим ли е?

Какво представлява пробния грим?

Пробният грим по същество не се различава от грима, който ще получите в деня на Вашата сватба или бал. Разликата е там, че по време на пробния грим имам  възможност на спокойствие и без бързане, да обсъдя с Вас всички детайли по визията Ви. Да разбера какво Ви харесва и какво не, както и да опозная Вашият уникален стил и темперамент.

Пробен грим е само и единствено пълния грим. Чувала съм най-различни истории на клиенти относно  “пробен грим” - гримиране само на едно око, половин лице, само маркиране и тн.. Ако ще се прави пробен, то нека той да бъде пълен и да си свърши реално задачата, а именно да бъде своебразен “test drive” на вашият празничен грим. Защото "едно око", "половин лице", едно маркиране реално не носят никаква полза. Нито вие се виждате със своя грим, нито аз получавам така ценната информация как се е държал гримът.

Задължитен ли е пробният грим?

Не, разбира се. Но винаги когато имате важно събитие силно го препоръчвам. 

Ако не познавате гримьора, на когото сте решили да се доверите, то най-добре си спестете неприятни изненади и си организирайте пробен грим.

Ако сте редовни клиенти и познавате добре работата на гримьора, но искате да експериментирате със стиловете, то пак би било желателно да организирате пробен грим. Все пак е важно човек да се види, защото понякога не всеки успява да се възприеме с всяка една визия.

Защо е важен пробния грим?

Пробният грим е изключително ценен, тъй като дава възможност да се обсъдят всички  важни детайли, за да мога да удовлетворя максимално желанията Ви и да създам грим, който да завърши визията Ви.

По време на пробния грим имам възможност да се запозная със спецификите на кожата Ви, да преценя формите и обемите на лицето Ви. Това ми помага да подбера най-подходящите продукти и да ви предложа техниките, които ще Ви отиват.

Обратната връзка, която получавам от Вас след пробния грим е безценнa.

Освен всичко това пробният грим е чудесна възможност да видите как и с какви продукти работи гримьорът, както и да тествате трайността на грима, който ще получите.

Но може би най-важното е, че виждате грим визията си такава, кавато ще бъде в деня на събитието.

Няколко допълнителни съвета от мен:

  • Опитът ми показва, че пробните гримове винаги отнемат повече време - обсъждат се типа кожа, цветовете на рокли, бижута и аксесоари, както и нюанси на пигменти, сменят се червила и глосове за устни. Това не трябва да Ви притеснява, нормална част от процеса е и помага изключително много на гримьора да се ориентира в предпочитанията Ви. Съветът ми е да отделите достатъчно време в уречения ден и да се насладите на грима.

  • Задължително помолете гримьора да ви снима, за да можете да огледате добре визията си и на другия ден.

  • Ако има много време до официалното събитие, то уверете си, че гримьорът си е отбелязал какви точно продукти е използвал. Не препоръчвам да се прави пробен грим прекалено рано, защото кожата се променя през сезоните (а понякога и желанията ни). Най-добре е да организирате пробния грим в рамките на месец преди събитието, когато вече ще имате абсолютно ясна и изчистена представа за визията си.

*Ако за първи път посещавате професионален гримьор и не знаете как да се погдотвите, то може да погледнете тук.

   

Последно от блога

Модна фотография и фотосесии
Модна фотография и фотосесии
Гримът за пред камера има своите особености и изисква изключителна прецизност. Имала съм удоволатвието да изучавам тънкостите на   "Commercial...
Oct 16, 2021
14 съвета как да почистваме правилно лицето си
14 съвета как да почистваме правилно лицето си
This is a text snippet of the article. You can add short text here or remove the text and leave it blank.
Nov 04, 2021
Обемнo удължаване
Обемнo удължаване
Обемното удължаване на мигли представлява метод, при който към всяка натурална мигличка се залепя снопче, съставено от няколко екстеншъна. При...
Oct 16, 2021
Грим за събития
Грим за събития
Без значение  от повода и събитието професионалният грим е важен аксесоар за всяка дама. Когато е съобразен с повода,  добре съчетан с ...
Nov 02, 2021
Пробен грим и необходим ли е?
Пробен грим и необходим ли е?
Какво представлява пробния грим и защо е толкова важен?
Ценоразпис
Ценоразпис
Списък на всички предлагани услуги, както и техните цени може да разгледате тук.
Oct 16, 2021
Запишете се за нашия бюлетин