гр. Софиякв. Хладилника, ул. Орел №8

Как да се подготвим за грим?

Ако ви предстои важно събитие - сватба, бал, то несъмнено е добре да се подготвите предварително за своя грим. Има няколко ключови момента, които ще ви спестят излишни главоболия и ще ви гарантират страхотен грим в заветния ден.

Искате вашият грим да е перфектен - погрижете се за кожата си!

Няма по-важно за един грим от основата и няма по-хубава основа от здравата, чиста и добре хидратирана кожа. Ако нямате навика да посещавате козметик, то препоръчително е да го направите поне месец преди събитието. Така ще сте наясно в какво състояние е кожата Ви и ще имате време да приложите терапия, ако това се налага.

Прегледайте продуктите, които използвате. Може да се окаже, че не са най-подходящи за вас. Често пъти съм имала клиенти с комбинирана/мазна кожа, която се оказва ужасно пресушена и дехидратирана от употребата на агресивни продукти.

Много е важно тук да спомена, че колкото по-добре обгижена е една кожа, толкова по красива ще е тя с грим. И обратното също важи с пълна сила - проблемна, непочистена от черни точки кожа няма как да бъде магически "замаскирана". Гримът може да помогне при пигментации и зачервявания, но нали разбирате, че няма как да скрие релефът създаден от пъпчици например.

Ако  пък сте решили да правите  пилинги, перманентен грим, подмладяващи и моделиращи процедури съобразете  необходимия възстановителен период и в никакъв случай не ги оставяйте за последните дни преди важното събитие.

Да не забравяме веждите.

Погрижете се да сте с добре почистени и оформени вежди. Ако е необходимо посетете предварително специалист, който ще ги оформи за вас. Вече има много добри brow стилисти в София, които предлагат разнообразие от процедури за вежди. 

Почистете излишното окосмяване.

Гримът може да прикрие доста неща, но космите определено не са едно от тях. Погрижете се да премахнете нежеланото окосмяване на време, като съобразите необходимия възстановтелен период, спрямо метода на обезкосмяване, който сте избрали. И със сигурност не го оставяйте за последния момент.

Меки и сочни устни.

Не забравяйте да се погрижите за устните. Добре е да са леко ексфолирани и  добре хидратирани. Има  специални скрабове и подхранващи нощни маски, с които можете да се поглезите.

И последно, но не на последно място не забравяйте да  легнете рано, за да сте свежи и отпочинали. 

Последно от блога

Модна фотография и фотосесии
Модна фотография и фотосесии
Гримът за пред камера има своите особености и изисква изключителна прецизност. Имала съм удоволатвието да изучавам тънкостите на   "Commercial...
Oct 16, 2021
14 съвета как да почистваме правилно лицето си
14 съвета как да почистваме правилно лицето си
This is a text snippet of the article. You can add short text here or remove the text and leave it blank.
Nov 04, 2021
Обемнo удължаване
Обемнo удължаване
Обемното удължаване на мигли представлява метод, при който към всяка натурална мигличка се залепя снопче, съставено от няколко екстеншъна. При...
Oct 16, 2021
Грим за събития
Грим за събития
Без значение  от повода и събитието професионалният грим е важен аксесоар за всяка дама. Когато е съобразен с повода,  добре съчетан с ...
Nov 02, 2021
Пробен грим и необходим ли е?
Пробен грим и необходим ли е?
Какво представлява пробния грим и защо е толкова важен?
Ценоразпис
Ценоразпис
Списък на всички предлагани услуги, както и техните цени може да разгледате тук.
Oct 16, 2021
Запишете се за нашия бюлетин